بهترین روش مصرف زینک برای تقویت مو

یکی از مهم‌ترین دلایل ریزش مو، کمبود زینک (روی) است که یکی از مواد معدنی حیاتی برای بدن به‌شمار می‌آید. اما آیا می‌دانستید که نحوه مصرف زینک نیز به اندازه خود این ماده معدنی اهمیت دارد؟ در این مطلب از مجله خانومی، به بررسی جزئیات طریقه مصرف قرص زینک برای مو خواهیم پرداخت. همچنین، نقش زینک در چرخه رشد مو، دوز توصیه‌شده و تداخلات دارویی احتمالی را هم بررسی می‌کنیم. اگر به دنبال راهی برای تقویت موهای خود و جلوگیری از ریزش آن‌ها هستید، این مطلب را از دست ندهید!

دوز توصیه شده زینک برای سلامت مو 

اگر دریافت زینک کافی از طریق رژیم غذایی چالش‌برانگیز است، مکمل‌های زینک گزینه مناسبی خواهند بود. توجه به طریقه مصرف قرص زینک برای مو می‌تواند تأثیر زیادی بر نتایج شما داشته باشد. مصرف روزانه 9.5 میلی‌گرم برای مردان (19 تا 64 سال) و 7 میلی‌گرم برای زنان توصیه شده است. مکمل‌های زینک به اشکال مختلفی چون کپسول‌ها، در ترکیب با مواد مغذی دوستدار مو یا حتی در ترکیبات قرص ضد ریزش مو یا به عنوان بخشی از یک مولتی ویتامین موجود هستند. مکمل زینک اغلب با مکمل سلنیوم همراه است، زیرا سلنیوم یک آنتی اکسیدان شناخته شده است که باعث تقویت و محافظت از مو می‌شود.

مشورت با یک متخصص پوست و مو قبل از شروع مصرف هرگونه مکمل برای تعیین دوز مناسب و جلوگیری از عوارض جانبی ضروری است.

بهترین زمان مصرف زینک 

برای دستیابی به بهترین نتایج، باید به دقت به زمان مصرف قرص زینک پلاس برای ریزش مو توجه کنید. بهترین زمان برای مصرف زینک، بعد از صرف غذاست تا هم جذب بهتری صورت گیرد و هم از مشکلات گوارشی جلوگیری شود. اما این نکته را باید در نظر بگیرید که به دلیل وجود فیتات‌ها در برخی غلات و حبوبات،‌ ممکن است فرایند جذب زینک مختل ‌شود. بنابراین توصیه می‌شود حداقل دو ساعت پس از صرف غذا از این مکمل استفاده نمایید. همچنین مصرف زینک در زمان‌های مشخص و به طور روزانه مفیدتر خواهد بود. هم‌زمان با مصرف قرص زینک برای مو، بهتر است قیمت قرص جوشان مولتی ویتامین را نیز بررسی کنید تا از مکمل‌های مناسب برای نیازهای خود آگاه شوید.

همیشه قبل از شروع مکمل‌های زینک با پزشک خود مشورت کنید و سایر شرایط مربوط به سلامتی خود را با او در میان بگذارید زیرا در نحوه مصرف آن تاثیر خواهد داشت.

زمان مصرف قرص زینک پلاس برای ریزش مو

 تأثیر زینک بر رشد و کاهش ریزش مو 

زمان مورد نیاز برای مشاهده اثرات زینک روی رشد مو می‌تواند بسته به شرایط خاص افراد تحت درمان و پاسخ فرد به مکمل متفاوت باشد. مطالعه‌ای که در سایت ncbi منتشر شد، با تمرکز روی بیماران آلوپسی آره آتا نشان داد که برای ارزیابی اثرات درمانی آن بر رویش مجدد مو، مدت 12 هفته مکمل زینک خوراکی ضروری است. به طور کلی می‌توان گفت، مدت زمان لازم برای مشاهده تأثیر زینک بر رشد مو در افراد متفاوت است. معمولا چند هفته تا چند ماه طول می‌کشد تا نتایج قابل مشاهده‌ای به دست آید. توجه به مصرف منظم قرص زینک برای ریزش مو می‌تواند تأثیر چشمگیری بر روی سلامت موها داشته باشد.

تداخلات دارویی و احتیاط‌های لازم 

در حالی که مکمل‌های زینک برای سلامت مو مفید هستند و به دلیل پایین بودن قیمت قرص زینک ممکن است افراد بیشتری به سراغ آن بروند، اما برای جلوگیری از عوارض جانبی، بهتر است طریقه مصرف قرص زینک برای مو را به درستی رعایت کنید. به عنوان مثال دوز توصیه شده زینک بر اساس سن و جنس اشخاص متفاوت است و باید حتما به این نکته توجه کنید. برای آگاهی بیشتر شما، برخی تداخلات دارویی با زینک را در ادامه آورده‌ایم:

  • آنتی بیوتیک‌ها: زینک می‌تواند در جذب برخی آنتی بیوتیک‌ها مانند تتراسایکلین اختلال ایجاد کند. توصیه می‌شود مکمل‌های زینک را با فاصله حداقل 2 ساعت از این داروها مصرف کنید تا اثربخشی داروها کاهش پیدا نکند.
  • داروهای ادرارآور: برخی از داروهای ادرارآور، باعث افزایش دفع زینک می‌شوند. بنابراین کسانی که با تجویز پزشک از این گونه داروها به صورت طولانی‌مدت استفاده می‌کنند، بهتر است سطح زینک موجود در بدن‌شان را از طریق آزمایش‌های دوره‌ای اندازه‌گیری نمایند.
  • داروهای آرتریت روماتوئید: داروهای بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید، جذب زینک را کاهش می‌دهند. در مورد تداخل مصرف این داروها حتما با پزشک خود مشورت کنید.

آیا می‌دانید که زمان مصرف قرص زینک پلاس برای ریزش مو می‌تواند به طور قابل توجهی بر روند درمان تأثیر بگذارد؟ بنابراین لطفا قبل از شروع مصرف مکمل‌های زینک با پزشک خود مشورت کنید زیرا این ماده معدنی می‌تواند بر جذب و تاثیر برخی از داروهای فشار خون نیز  تأثیر بگذارد. علاوه بر آن، مصرف بیش از حد زینک می‌تواند منجر به مسمومیت شود و علائمی مانند تهوع، استفراغ و اسهال ایجاد کند.

مواد غذایی سرشار از زینک 

روش‌های طبیعی به دست آوردن زینک اغلب شامل منابع غذایی و تکنیک‌های خاص پخت است که جذب آن را افزایش می‌دهد. اگر از آن دسته افراد هستید که ترجیح می‌دهید به جای مصرف مکمل‌ها از طریق مواد غذایی ریزمغذی‌های مفید را دریافت کنید باید بدانید که تنها 30 درصد زینک موجود در مواد غذایی قابلیت جذب دارند مانند رژیم‌های گیاه‌خواری که اغلب با کمبود آهن مواجه هستند و نیاز به مصرف قرص کم خونی دارند. در ادامه‌ منابع غنی از زینک را برای شما فهرست کرده‌ایم:

  • گوشت: گوشت قرمز، مرغ و غذاهای دریایی از غنی‌ترین منابع زینک هستند. به ویژه صدف‌ها حاوی بالاترین میزان زینک در هر وعده هستند!
  • فرآورده‌های لبنی: غذاهایی مانند شیر، پنیر و ماست مقدار مناسبی از زینک را تامین می‌کنند که از طریق این مواد به راحتی جذب بدن می‌شود.
  • آجیل و دانه‌ها: تخمه کدو تنبل، دانه کنجد و بادام هندی منابع گیاهی عالی و سرشار از زینک هستند.
  • حبوبات: لوبیا، عدس و نخود حاوی زینک هستند، اگرچه فیتات‌هایی نیز دارند که می‌توانند مانع جذب زینک شوند.
  • غلات کامل: غلات کامل مانند جو، کینوا و برنج قهوه‌ای منابع غنی از زینک هستند، اما این‌ها نیز دارای فیتات‌هایی هستند که جذب مواد معدنی را مختل می‌کند.
  • بهترین روش طبخ: خیساندن لوبیا و غلات، جوانه زدن دانه‌ها و غذاهای تخمیر شده می‌توانند سطح فیتات‌ها را کاهش دهند و این کار جذب زینک را بهبود می‌بخشد.

نکته مهم دیگر اینکه، مکمل زینک باعث کاهش جذب کلسیم می‌شود و نباید همراه با لبنیات مصرف شود!

نقش زینک در سلامت مو

ده‌ها نوع از مولتی ویتامین بانوان و مواد معدنی نقش مهمی در سلامت موهای شما دارند. در حالی که اکثر مردم هنگام جستجوی محصولات و مکمل‌های مو به اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین C، بتاکاروتن، ویتامین D، کلاژن و… فکر می‌کنند، زینک در این میان اغلب نادیده گرفته می‌شود. اما نکته قابل توجه این است که، یکی از عوارض مهم کمبود زینک ریزش مو است، بنابراین قرص زینک برای ریزش مو به عنوان یک مکمل غذایی، می‌تواند به تقویت فولیکول‌های مو کمک کند. در ادامه می‌خواهیم ببینیم که زینک چگونه در سلامت مو نقش ایفا می‌کند:

  • تولید کراتین: مو عمدتا از کراتین، پروتئینی که مسئول استحکام و ساختار آن است، تشکیل شده است. زینک به عنوان یک عامل مکمل در آنزیم‌های مورد نیاز برای سنتز کراتین نقش مهمی دارد. بدون زینک کافی، موها ضعیف، شکننده و مستعد موخوره می‌شوند.
  • پشتیبانی از چرخه رشد مو: رشد مو از یک الگوی چرخه‌ای متشکل از فازهای آناژن (رشد)، کاتاژن (انتقال) و تلوژن (استراحت) پیروی می‌کند. زینک در تقسیم سلولی و سنتز پروتئین نقش دارد که هر دو برای فعالیت فولیکول مو در مرحله آناژن یا همان رشد ضروری هستند.
  • تقویت فولیکولهای مو: وجود یک محیط سالم بر روی پوست سر برای رشد بهینه مو ضروری است. زینک، یکپارچگی ساختاری فولیکول‌های مو را حفظ می‌کند. این ماده معدنی با بهبود سلامت پوست سر و جلوگیری از مشکلاتی مانند شوره سر و التهاب، برای رشد موهای سالم مفید و ضروری است.

از سوی دیگر، زینک به تنظیم سطح هورمون‌ها کمک می‌کند که یکی از دلایل موثر بودن آن در پیشگیری و درمان ریزش مو است.

طریقه مصرف قرص زینک برای مو

علائم کمبود زینک در مو

همان‌طور که گفتیم، کمبود زینک به شدت بر سلامت مو تأثیر می‌گذارد. بهتر است مهم‌ترین علائم کمبود زینک را با هم بررسی کنیم:

  • ریزش بیش از حد مو: یکی از بارزترین نشانه‌های کمبود زینک، ریزش مو است که ممکن است به صورت تدریجی یا ناگهانی رخ دهد.
  • موهای کدر و شکننده: موهایی که به دلیل کمبود زینک دچار آسیب می‌شوند معمولا ظاهری کدر، شکننده و خشک دارند. این موها مستعد شکستگی هستند و ضعیف‌تر به نظر می‌رسند.
  • مشکلات پوست سر: مشکلاتی مانند شوره سر و خارش پوست سر نیز می‌تواند به کمبود زینک مرتبط باشد.
  • سفید شدن زودرس مو: برخی تحقیقات نشان می‌دهند که کمبود زینک می‌تواند به سفید شدن زودهنگام موها نیز منجر شود.

نکته مهم دیگر اینکه،‌ کمبود ویتامین A و D هم می‌توانند باعث کمبود زینک شوند

درمان ریزش مو با مکمل های زینک

برای درک اینکه چگونه قرص زینک برای ریزش مو موثر عمل می‌کند، مهم است که بدانید کمبود آن چگونه می‌تواند منجر به ریزش مو شود. همچنین اگر به دنبال بهبود وضعیت موهای خود هستید، باید زمان مصرف قرص زینک پلاس برای ریزش مو را نیز در نظر بگیرید. کمبود زینک باعث تغییراتی در ساختار پروتئین فولیکول‌های مو می‌شود و یکپارچگی ساختار آن‌ها را از بین می‌برد. این بدان معنی است که موهای جدید سریع‌تر از آنچه باید می‌ریزند! اثرات درمانی زینک در کنار مکمل‌های دیگر و برای درمان بعضی بیماری‌های شایع مو را در این بخش آورده‌ایم:

  • زینک و ماینوکسیدیل: استفاده از نوعی زینک که به راحتی توسط بدن جذب می‌شود، در کنار ماینوکسیدیل موضعی برای ریزش موی زنانه نیز بسیار موثر است.
  • زینک و آلوپسی آره‌آتا: همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، زینک به عنوان یک درمان کمکی برای ریزش مو نقش برجسته‌ای دارد.
  • خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی زینک: خاصیت فوق‌العاده آنتی اکسیدانی زینک می‌تواند پوست سر را برای رشد مو به محیطی سالم‌تر تبدیل کند و حتی منجر به درمان شوره سر نیز شود.

بدن زینک را ذخیره نمی‌کند، بنابراین باید به طور منظم آن را در رژیم غذایی خود مصرف نمایید.

 

 

 

قرص زینک برای ریزش مو

 

 

 

درمان ریزش مو با قرص زینک

گفتیم که وجود میزان کافی زینک در بدن برای سلامت مو، از طریق تولید کراتین و تقویت فولیکول مو ضروری است. همچنین طریقه مصرف قرص زینک برای مو را بررسی کردیم و دیدیم که کمبود آن نقش مهمی در ریزش مو، نازک شدن تارهای مو و شکننده شدن آن‌ها ایفا می‌کند. دریافت کافی زینک از طریق رژیم غذایی غنی یا مکمل‌ها می‌تواند سلامت مو را بهبود بخشد. البته، مشورت با یک پزشک قبل از شروع مصرف هر مکمل بسیار مهم است زیرا ممکن است با داروهایی چون آنتی بیوتیک‌ها یا داروهای مربوط به بیماری آرتریت روماتوئید تداخل داشته باشد. در نهایت، با رعایت نکات بالا و توجه به دریافت زینک کافی، می‌توانید به تقویت موهای خود کمک کنید و از ریزش آن‌ها با کمترین هزینه جلوگیری نمایید.